Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı pasta hem pratik hem de lezzetli pasta arayanlar için vanilyalı pasta ideal bir pasta çeşididir. Çok zaman harcamadan krema ve kekini rahatlıkla yapabileceğiniz vanilyalı pastayı, doğum günleri için veya aileniz ile tatlı dakikalar geçirmek istediğinizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Her evde rahatlıkla bulanabilecek malzemeler ile yapılan bu pastayı herkes çok beğenecektir. Vanilyalı pasta diğer birçok pasta çeşidine göre daha hafif olup hazırlanmasına da son derece kolaydır.

Vanilyalı pasta için gerekli malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Vanilyalı kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt (Şanti için)
Vanilyalı pasta nasıl yapılır?

Vanilyalı pastanın hazırlanmasına öncelikle kek tabanı ile başlayın. Keki hazırlamak için yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabının içerisine alıp köpük kıvamını alana dek karıştırın. Bu aşamada mikser veya mutfak robotundan yardım alabilirsiniz. Köpük kıvamına gelen karışımın içerisine sıvı malzemeleri ilave edip tekrar karıştırın. Akabinde unlu malzemeleri ayrı bir kâseye alıp karıştırın ve sıvı malzemelerin içerisine ilave din. Tekrar çırpıcı ile malzemeleri bir güzel karıştırın ve yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün. Eğer evinizde kelepçeli kek kalıbı yok ise fırın tepsisi veya farklı bir kek kalıbı da tercih edebilirsiniz. Hazır hale gelen keki fırına gönderin ve 185 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ev soğuması için bir kenara kaldırın.
Kremayı hazırlamak için verilen malzemelerden süt, un, nişasta ve toz şekeri bir tencerenin içerisine alıp kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin. Krema piştikten sonra içerisine vanilyayı ekleyin ve çırpıcı ile birkaç dakika çırpın. Kremayı hafif ılık hale gelene dek bekletin. Diğer taraftan bir çay bardağı süt ve krem şantiyi bir kâsenin içerisine koyu bir kıvama gelene dek çırpın. Soğumuş olan kek tabanını yanlamasına olacak şekilde ortadan iki kesin. Keklerin iç kısımlarını süt ile hafif şekilde ıslatın. Hazırlanmış olan kremanın yarısını kekin ortasına döküp yayın. Kalan diğer kek parçasını da kremanın üzerine alın ve hafif olacak şekilde bastırın. Kalan kremayı de krem şantinin içerisine ilave edip karıştırın. Pastanın üzerine ve yan kısımlarına bu kremadan sürün buzdolabına vanilyalı pastayı gönderin. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Yapılan yaş pasta veya diğer kekli pastaları buzdolabında dinlendirmek kremasının lezzeti açısından önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Vanilya Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Vanilya Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çubuk Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Faydaları ve Kullanımı

Vanilya Faydaları ve Kullanımı

Vanilya Rengi Tarifi

Vanilya Rengi Tarifi

Vanilya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vanilya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sıvı Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sıvı Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri