Mutfak, bir evin kalbidir. Bugünkü konumuz olan pasta vanilya tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu lezzetli ve şirin pastayı umarız beğenirsiniz. Sizlerin beğenisi, diğer içeriklerimizi eklememiz için motive edici olacaktır. Mutfakta hazırladığımız her tatlı, sıcak bir öykünün yanı sıra huzur dolu sohbetlere de ev sahipliği yapar. Evinizdeki her tatlı sohbet, mutfağınızdan çıkan her şeyde yaşam bulur. Yapan kişinin sevgisini ve enerjisini katarak. Çocuklarınızın severek yiyeceği bu pasta vanilyayı evinizde yaparak onlara katkı maddesi olmadan organik bir pasta sunmuş olacaksınız. Üstelik misafirleriniz de bu pastayı çok beğenecek ve tarifini sizden isteyeceklerdir. Yapımı çok kolay olan bu tarif, inanılmaz bir lezzete dönüşecek. Pasta Vanilya Malzemeleri
Üzerini Süslemek İçin
Pasta Vanilya Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, beyaz ve köpük olana dek iyice çırpıyoruz. Köpürdükten sonra vanilya, süt ve kakaoyu da ekleyip tekrar çırpıyoruz. Hazırladığımız karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip, tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Ardından önceden yağladığımız pasta kalıbına döküyoruz. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında pasta vanilyamızı pişiriyoruz. Daha sonra pasta kekimizi ıslatıp, vanilyalı kremamızı pastamızın üzerine sürüyoruz. Çikolatalı sosumuza süt ilave ederek hazırlıyoruz. İşlem bittikten sonra pastamızın üzerine döküyoruz. İsteğinize göre pastamızın üzerini çikolata veya fıstık ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında iki saat kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |