Vanilyalı Pudingli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Vanilyalı Pudingli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı pudingli kurabiye, Çay saatlerinde gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edeceğiniz bir tarif olan vanilyalı pudingli kurabiyenin yapılışı çok pratiktir. Kurabiye çeşitleri arasında çok sık tercih edilen bu tarifin malzemeleri de çok ekonomiktir. Vanilyalı pudingli kurabiye gevrek oluşuyla ve uzun zaman bayatlamaması nedeniyle ev hanımları tarafından çok sık tercih edilmektedir. Vanilyalı pudingli kurabiye tarifi şu şekildedir;

Vanilyalı pudingli kurabiye malzemeleri
  • 150 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
  • 1 paket toz vanilyalı puding
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı elenmiş beyaz un
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
  • 100 gram bitter çikolata
  • Belli bir miktar çekilmiş fındık içi
Vanilyalı pudingli kurabiye nasıl yapılır?

Vanilyalı pudingli kurabiye yapımı için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağını koyun. Daha sonra toz şekeri ekleyerek karıştırmaya başlayan. Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra karışımın içerisine yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi bittikten sonra toz vanilyalı pudingi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Malzemelerin hepsini güzelce karıştırdıktan sonra ayrı bir kabın içerisinde un ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra karıştırdığınız unu karışımın içerisine azar azar ekleyin. Unu ekledikçe sürekli karıştırın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar unu ilave ederek karıştırın. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin. Daha sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünden alarak eliniz de yuvarlayın ve yağlı kâğıdın üzerine dizin. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Vanilyalı pudingli kurabiyeyi 15-20 dakika piştikten sonra fırından çıkarın. Fırından çıkarttıktan sonra bir süre soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Eritilmiş çikolatanı üstüne gelişigüzel fındık içi serpiştirebilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Güncel

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri