Vanilya Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vanilya Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Dolgulu Kek, Şeker, vanilya ve kakaonun lezzetiyle bütünleşen vanilya dolgulu kek, hafif bir lezzet olup çayla birlikte çocukların ve misafirlerin severek hazırlandığı bu kek, birçok kişi tarafından severek tüketilen bir tatlı çeşitlidir. Hazırlanması basit olan ve lezzetinden dolayı annelerimizin evde sürekli yapmış olduğu bu lezzet, görüntüsüyle iştah kabartan bir özelliğe sahiptir. Bugün sizlerle birlikte vanilya dolgulu kek tarifini paylaşacağım.

Vanilya Dolgulu Kek Malzemeleri
  • 3 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çorba kaşığı tepeleme kakao,
  • 1 su bardağı+2 çorba kaşığı tepeleme un,
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu,
Vanilya dolgulu kek üzeri için
  • 2 paket vanilyalı muzlu puding
  • Puding paketinin arkasındaki tarif miktarı kadar 1 bardak süt,
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt,
  • 2 paket çilekli krem şanti,
Vanilya Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine 1 su bardağı kadar şeker koyularak üzerine 3 adet yumurta kırılarak iyice çırpılır. Yumurta şekerle çırpılınca şeker hafiften köpürünce üzerine 1 su bardağı ılık su ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırmaya devam edilir. Akabinde 1 paket şekerli vanilin, 1 su bardağı kadar un elenerek ilave edilir. Son olarak kakao boca edilerek iyice karıştırılır. Boza kıvamına gelen kek harcımız önceden dibi margarin ile sürülü kabamızın içine boşaltılarak daha önce ısıtılan 180 derecelik fırınımızda yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirildikten sonra fırından çıkartılır. Bir sebze oyacağı aparat yardımı ile pişen kekimiz biraz soğuduktan sonra üzerinden belirli aralıklar ile kekin içi çıkartılır. Bu arada farklı bir kap içerisine 1 paket puding ve 1 çay bardağı sütümüz karıştırılarak çırpılır. 1 tencere içine konulan 4 bardak sütümüzün içine bu puding karışımı aktarılarak karıştırıldıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra daha önce hazırlamış olduğumuz delikli kekimizin üzerine güzelce dökülür. Bu esnada pudingin kek içine güzelce yayılması ve kekin, pudingi özümsemesi amacıyla borcam iki üç kez hafifçe yere doğru vurulur. Puding kekin her boşluğuna dolunca, kekin dinlenip pudingi çekmesi amacıyla yaklaşık 3 saat kadar dolapta dinlendirilir. Soğuyan vanilya dolgulu kekimiz önceden aparat yardımıyla çıkarttığımız kek içi elimizle ufalatılarak kekin üzerine dökülür. En son olarak da 2 paket çilekli krem şanti ve 1,5 su bardağı soğuk süt çırpılarak kekimizin üzerine dökülerek bir yemek tarağı ile kekimizin üzerinde çizikler oluşturularak zik zaglar çizilerek tekrardan dolaba atılır 1 saat kadar bekledikten sonra vanilya dolgulu kekimiz kare şeklinde kesilerek tatlı tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Vanilya Dolgulu Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Editörün Seçtiği

Vanilya Rengi Tarifi

Vanilya Rengi Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Çiçeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Çiçeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Vanilya Şurubu Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Şurubu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri