Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı sos tarifi, Vanilyalı sos hemen hemen her tatlıda, pastada kullanılabilecek bir sostur. Oldukça lezzetlidir. Pastalara lezzet katmakta ve tadını değiştirmekte fayda sağlamaktadır. Vanilyalı sos tek olarak da kaselere alınır ve servis yapılabilir. Dondurma üstünde gezdirebilir veya pasta üzerine yayabilirsiniz. Kremalı sosu kendi evinizde kendi mutfağınızda kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kendiniz hazırladığınız için tüketirken aklınızda soru işaretleri olmadan rahatça, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ailenize, eşinize, dostlarınıza ve en önemlisi çocuklarınıza kendiniz hazırladığınız için rahatlıkla sunum yapabilirsiniz. Özellikle çocukların çok sevdiği ve her fırsatta yemek istediği vanilyalı sos yaz aylarında soğuk bir şekilde yemek ardından sunum yapılabilir ve televizyon karşısında daha güzel zaman geçirmenize fayda sağlayabilir. Sizde kendi ellerinizle sevdiklerinize ve eve gelen konuklarınıza vanilyalı sos yaparak eşsiz bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte vanilyalı sos tarifi. Bütün bayanlara bu lezzeti denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Vanilyalı sos için gerekli olan malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
Vanilyalı sos nasıl yapılır?

Küçük bir tencere içerisine öncelikle sütü ilave edin ve ocağın üzerine tencereyi koyup altını yakın. Süt daha ısınmadan içerisine şekeri de ilave edip iyice karıştırın. Süt ve şeker kaynayana kadar ara ara karıştırın. Bir kâse içerisine nişastayı koyun. Yumurta sarısını ve vanilyayı ilave ederek pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Karışıma sütü de ekleyerek çırpmaya devam edin. Çırpma teli ile tüm malzemeler bütünleşene kadar çırpmaya devam edin ve kaynayan süt ile birbirine yavaş yavaş karıştırın. Hazırlanan ve elde edilen karışımı kısık ateşte ara ara kaynatarak pişirin. Yaklaşık 5-10 dakika kısık ateşte piştikten sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Sos soğurken ara sıra karıştırın. Yapılan sosun kıvamı koyu olmuş ise biraz süt ekleyerek sosun kıvamını ayarlayabilirsiniz. Yapılan vanilyalı sosun kıvamı koyu ayran kıvamında olmalıdır. Sos soğuduktan sonra sosu tek olarak tüketebilir veya yapılan pastaların üzerinde gezdirebilirsiniz. Vanilyalı sos hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Doğal Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilyalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vanilya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Güncel

Vanilyalı Puding Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Puding Tarifi ve Malzemeleri