{ "title": "Vanilyalı Puding", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/Vanilyali-Puding-87.jpg", "date": "21.01.2024 12:03:45", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Vanilyalı puding, mis kokusu ile lezzetli vanilya aromasının puding ile buluşmasıdır. Aşağıda vereceğimiz tarif hem kolay hem de kısa zamanda yapacağınız nefis, lezzetli ve tamamen doğal bir tariftir. Günümüzde paketlenen birçok gıdaya katkı maddesi katılmaktadır. Paketlerin üzerlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır yazsa da hazır gıdaları tüketmemekte fayda vardır. Bu yüzden evde kolayca yapacağınız vanilyalı puding malzemelerine bir göz atalım.

Vanilyalı puding tarifi için gerekli malzemeler
Vanilya çubuğunu pasta malzemeleri satan mağazalardan veya internet üzerinden satın alabilirsiniz. Sütlü tatlılarda çok fazla yumurta kullanmak istemeyiz ama pudingde kıvam vermek için kullanılması gerekir. Yumurta kokusunu sevmeyenler bu tarifi yapmaktan korkmasınlar çünkü yumurtayı az miktarda kullanıyoruz hem de vanilya çubuğunun aroması çok kuvvetli. Vanilyayı aroma şeklinde kullanmaktansa çubuk şeklinde kullanmak içinde bulunan mini çekirdekleri sayesinde hem daha hoş bir hava veriyor hem de daha doğal bir tat oluyor. Vanilya çubukları vanilya ağacının bir meyvesi ve bu meyve dünyadaki en pahalı baharatlarından biridir. Vanilya çubuğunu hangi tatlıda kullanırsanız kullanın kendine özgü harika lezzetini ve kokusunu veriyor. Vanilya çubuğunu pasta yapımında, sütlü tatlılarda, dondurma yapımında kullanabilirsiniz.

Vanilyalı puding Nasıl Yapılır?

Vanilya çubuğunu ikiye bölün ve içindeki tohumları iyice kazıyın. Vanilyalı pudingi pişireceğiniz tencereye yumurta sarılarını, 4 su bardağı sütü, toz şekeri ve vanilya çubuğunu çekirdekleri ile atın. Şekeri eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Karışımda şeker eriyince 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyin ve kıvam alıncaya üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırmadığınız taktirde vanilyalı puding dibine tutup yanabilir. Zamanla yanık kokusu gelecektir. Bu yüzden koyulaşıncaya kadar karıştırmak oldukça önemlidir. İstediğiniz kıvama, yoğunluğa gelince ocağın üzerinden alabilirsiniz. Daha sonra içerisindeki vanilya çubuğunu pudingin içinden alarak kaselere eşit miktarlarda paylaştırıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına ulaştığı zaman buzdolabında soğutup, 1 saat dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Servis yaparken üzerlerini çikolata parçacıkları veya mevsim meyveleri ile süsleyip ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }