{ "title": "Vanilyalı Kurabiye", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/Vanilyali-Kurabiye-29.jpg", "date": "21.01.2024 00:56:20", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Vanilyalı kurabiye, İlk kez kurabiye türü yapacaklar için hem basit hem de malzemesi az olan bir kurabiye çeşididir. Özellikle hiç deneyimi olmayanların bu tür yapılışı kolay kurabiyeler ile başlaması yapma şevklerini kırmadan daha hevesli olarak öğrenme isteğini arttıracak bir tariftir. Aynı zamanda çeşit çeşit yapma imkânı olmayan ev hanımları içinde ilk alternatif olarak değerlendirilebilmektedir. Birçok kişi vanilyalı kurabiyeyi kendi kendine yaparak aile bireylerine yedirebilir. Burada önemli olan hem malzemesinin azlığı hem de yapılışının çok kolay olmasıdır. Gelelim kurabiyemizin malzemelerine ve de yapılışına.

Vanilyalı kurabiye malzemeleri
Vanilyalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Vanilyalı kurabiyemizin yapılışı için ilk olarak oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı alınır ve hamur kasesi içerisine bir paket pudra şekeri ile konulur. İkisinin birden bir hamur haline gelinceye kadar yoğurulması ile içerisine kabartma tozu, vanilya ve yumurta konularak tekrar yoğurulur ve içerisine azar azar un ilave edilerek bir taraftan yoğurulmaya devam edilir. Hamurumuzun homojen ve yapışmayan kıvama gelmesi ile hazır hale gelen vanilyalı kurabiye hamuru kendine gelmesi için bir on dakika kadar dinlendirilir. Bu arada diğer taraftan kurabiyelerin konulacağı fırın tepsisinin içerisi iyice yağlanarak hazırlanır ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara kopartılarak olips şeklinde bir görüntü elde edilerek tepsi içerisine belirli aralıklar ile yerleştirilir. Bu işlem hazırladığımız hamur bitene kadar tekrar edilir. Daha sonra 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırın içerisine yerleştirilerek ortalama yirmi dakika kadar pişmesi beklenir. Bu süre herkesin fırınında farklılık gösterebilmektedir. O yüzden on dakika sonra arada bakarak kontrollü bir şekilde pişirmekte fayda vardır. Vanilyalı kurabiyelerimiz piştiğinde fırından çıkartılarak üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }