{ "title": "Vanilyalı Kek", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/Vanilyali-Kek-86.jpg", "date": "21.01.2024 22:17:03", "author": "burçin güngör", "article": [ { "article": "
Vanilyalı kek, vanilya aromasıyla yapılan müthiş lezzetli bir kek. Ne kadar kalorili olursa olsun keke bayılanlar var aramızda itiraf edelim. Özellikle vanilyalı kek favorim. Hele ısırdığınızda ağızda dağılıyorsa kıvamını tutturmuşsanız birde. Biz ailecek severek yediğimiz vanilyalı keki sizinle paylaşmak istiyorum. Dilerseniz paylaşacağım bu keke limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz.

Vanilyalı kek Malzemeleri
Vanilyalı kek nasıl yapılır?

Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayalım. Bu arada keke kalıbını yağlayalım bence tereyağı kullanın keke kalıbından nasıl kolay sıyrıldığını göreceksiniz. Daha sonra kek hazırlama kabının içine tereyağını ekleyin üzerine yumurtayı teker teker kırın ve her bir yumurtadan sonra çırpın ki karıştığından iyice emin olun, son yumurtayı da kırdıktan sonra mikserle orta ayarda en az 3 dakika kadar çırpın bu işlem oldukça önemlidir çünkü kekinizin kabarmasını yardımcı olacaktır. Çırpma işlemi bittikten sonra unu ve sodayı 3 aşamada ekleyin yani bir soda bir un bir soda bir un. Vanilya özütünü en sona saklayın. Vanilya özütünü de ekledikten sonra kek kalıbına yerleştirin. Fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirin kontrol ederek yüzeyi kabuk görüntüsüne kavuştuğunda ince bir bıçak yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Yalnız dikkat ilk 20 dk fırının kapağını açmayın. 30 dk sonra da gözlemleyin ki yanmasın. Keki fırından çıkardıktan sonra servis için 15-20 dk kadar soğumaya bırakın. Servis etmeden önce dilerseniz kekin üzerine pudra şekeri ekleyin.

Afiyet Olsun.
" } ] }