{ "title": "Vanilya Şurubu", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/vanilya-surubu.jpg", "date": "19.01.2024 18:36:21", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Vanilya Şurubu, en pahalı zirai ürünlerden vanilyadan yapılmaktadır. Uzun süre saklayabiliriz ve hamur işlerinde kullanabiliriz. Vanilya Şurubunu dışarıdan da temin edebiliriz. Fakat Türkiye'de üretilmediği için pahalı olabilir. Ancak evde yaparsak daha sağlıklı olur. Vanilya çubukları çok çabuk bozulduğu için vanilya şurubu daha uzun ömürlüdür. Yapımı da çok kolaydır.

Vanilya Şurubu İçin Gerekli Malzemeleri
Vanilya Şurubu Nasıl Yapılır?

Orta boy sos tavasına şeker, su ve vanilya çekirdeğini koyun. Orta ateşte hafif karıştırın ve pişirmeye başlayın. Tavanın içindeki sıvının rengi değişene kadar pişirin. Tahmini 15 dakikada rengi değişecektir. Rengi değişince ateşten alın. Sıvının soğumasını bekleyin. Çok soğuk olmasına gerek yok. Yirmi dakika kadar beklemeniz yeterli. Soğuduktan sonra sıvının içindeki vanilya çekirdeklerini çıkarın. Vanilya çekirdeklerinin içindeki tohumu çıkarın ve bu tohumları sıvının içine tekrar atın. Hazırladığımız bu Vanilya Şurubunu salatalarda, meyve salatalarında veya tatlılarda kullanabilirsiniz. Soğuk haliyle üstü kapalı saklayabilirsiniz. Saklama süresi üç aydır.

Vanilya Şurubunuz hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }