{ "title": "Vanilya Şekeri", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/vanilya-sekeri.jpg", "date": "20.01.2024 04:02:15", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Vanilya şekeri, vanilyanın enfes bir aroması vardır ve birçok kişi çok severek tüketmektedir. Vanilya ve vanilya şekerini hemen hemen her tatlı çeşidinde kullanırız. Gerek hazır aldığımız vanilya gerekse vanilya şekeri kullandığımız her tatlıda kekte veya kurabiyede enfes bir koku ve lezzet vermektedir. Vanilya şekerini hazır olarak bulmak biraz zordur ve dilediğimiz keskinlik de koku ve aroması olmaz. Ama vanilya şekerini evde kendimiz hazırladığımızda enfes bir koku lezzet elde edebiliriz bu da oldukça kolaydır. Hemen hemen herkes kolaylıkla yapabiliriz. Bunun için çok fazla çaba göstermemiz gerekmiyor tek yapmamız gereken vanilya çubukları bulmak işte bu biraz zahmetli olabilir. Fakat birkaç aktar gezdikten sonra vanilya çubuğu bulmak mümkün olacaktır. Vanilya şekeri yaparken dikkat etmemiz gereken şeylerden biri de kullanacağımız vanilya çubuklarının fazla kurumamış olması ve keskin kokusunun bulunmasıdır. Evde hazırladığımız vanilya şekerini dilediğimiz zaman dilediğimiz tatlıda kullanabiliriz.

Vanilya şekeri nasıl hazırlanır? 

500 gram toz şeker ve 3-5 adet arasında vanilya çubuğu vanilya şekerini saklamak için cam kavanoz gerekmektedir. Yapımı oldukça kolay olan vanilya şekeri için yapmamız gereken şey derin bir kâseye toz şekeri koyuyoruz. Aldığımız vanilya çubuklarını yıkayıp kuruluyoruz ve tek tek tam ortadan uzunlamasına kesiyoruz. Bir bırak yardımı ile yani bıçağın uç kısmıyla vanilya çubuklarının içerisindeki özünü ve çekirdeklerini çıkartıyoruz. Kâsede bekleyen toz şekerinin içerisine karıştırıyoruz. Daha sonra mutfak robotunun hamur yoğurma kısmında iyice karıştırıyoruz. Ardından içini çıkardığımız çubukları da kavanozlara koyup vanilya ile karıştırdığımız şekeri de ekliyoruz Kavanozların ve kapaklarının temiz ve kuru olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Vanilya şekerini koyduğumuz kavanozların üzerinde bir iki parmak boşluk bırakıp ağzını sıkıca kapatıyoruz. Daha sonra sık sık ders düz ederek karıştırıyoruz. Güneş görmeyen bir ortamda sık sık ters düz ederek yaklaşık 10 gün sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. İstediğiniz her tatlıda muhallebide kullanabilirsiniz hazır aldığımız vanilya aromaları ve vanilya şekerlerinden çok daha hoş bir kokuya ve lezzete sahip olacaktır. Hazırladığımız vanilya şekerini uzun süre kuru yerde muhafaza edebilirsiniz.
" } ] }