{ "title": "Vanilya Özütü", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/vanilya-özütü.jpg", "date": "19.01.2024 17:11:46", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Vanilya özütü, dünyada safranın ardından en pahalı baharatlardan olan vanilyadan üretilen, uzun süre saklanmasını sağlayan, doğal ve ekonomik alkollü solüsyondur. Tatlı ve hamur işlerinde kullanılan vanilya özütünde bulunan alkol, fırın ısısında uçar ve vanilya kokusu hâkim olur. Normalde vanilya çubuğu da uzun süre dayanır. Çubukları vakumlu paketlerde, güneş almayan yerde 1 yıl boyunca saklayabilirsiniz. Ancak vanilya özütünü kullanmak daha avantajlıdır. Çünkü çubuklardan özütü çıkarırken hemen kurumaya başlar ve aroması kısa sürede kaybolur. Vanilya özütünde aroma ve koku kaybı yaşanmaz. Bunu evde hazırlamak isterseniz, vanilya çubuğunu ortadan ikiye keserek uzun süre votkanın içinde bekletmeniz gerekir.