{ "title": "Kakaolu Vanilyalı Kek", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/Kakaolu-Vanilyali-Kek-43.jpg", "date": "19.01.2024 08:41:57", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Kakaolu vanilyalı kek, hazırlanması kolay, lezzetli bir ikramdır. Beş çayı ve misafirler için en ideal bir kek hazırlamak isteyenlerin bir numaralı tercihidir. Malzemeleri oldukça ucuz ve her evde bulunan cinstendir. Marketlerde satılan marka ve fiyatları kontrol ettiğinizde onların da çok uygun fiyatlı olduğunu görebilirsiniz. Yapımı çok hızlı olduğu için sıkışık durumlarda hayat kurtarır. Şeker oranı çok yüksek olmadığından dolayı geleneksel tatlılar yerine tüketilebilir. Kek kalıbında yapılması önerilir. Tepsiye yapışır ve bulaşık konusunda sıkıntı çıkarabilir. Bu yüzden kek kalıbınız yoksa yağlı kâğıt kullanmaya özen gösterin.

Kakaolu Vanilyalı Kek malzemeleri
Kakaolu vanilyalı kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba yumurtalar kırılır. Şeker eklenir ve çırpılır. Sırasıyla un, vanilya, kabartma tozu eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısı dökülür. Toz kakao serpiştirilir ve harcın geri kalanı dökülür. Bir bıçak yardımıyla harcın içinde zikzaklar çizilerek kakaonun desenli bir şekilde kekin içine yayılması sağlanır. 15 dakika dinlendirildikten sonra daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirilir. 15 dakika soğuması beklendikten sonra kakaolu vanilyalı kek kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis edilir. Sıcak çay ile tüketilmesi tavsiye edilir.
" } ] }