{ "title": "Çikolatalı Vanilyalı Kek", "image": "https://www.vanilya.gen.tr/images/Cikolatali-Vanilyali-Kek-66.jpg", "date": "19.01.2024 14:18:03", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Çikolatalı Vanilyalı Kek, Anlık başlayan tatlı krizleri için mükemmel bir çözümdür. Bu keki pişirdiğiniz zaman yayılan koku bütün apartmanın içine dolar. Bana göre bir evde kek pişirilmesi o evi ev yapan detaylardandır. Özellikle de yapacağımız keki yiyecek kişiyi düşünerek yapmak ve onun ne kadar mutlu olacağını bilmek ayrı bir keyiftir. Soğuk bir kış günü dışarıdan geldiğimiz de kapı açılınca yüzümüze çarpan çikolatalı vanilyalı kek kokusu bize çocukluğumuzu hatırlatır. Kek yapmak ve bunu herkese beğendirebilmek bir sanattır. Bu muhteşem tarifi denediğinize pişman olmayacaksınız.

Çikolatalı Vanilyalı Kek İçin Malzemeleri
Çikolatalı vanilya kek nasıl yapılır?

Yumurtalar ve şeker pürüzsüz kıvama gelene kadar iyi bir şekilde çırpılır. Başta yumurta olmak üzere tüm malzemelerimiz oda ısısında olmalıdır. Yumurta ve şekeri çırptığımızda, şekerin yumurtanın içinde eridiğinden iyice emin olmalıyız. Parmağımıza şeker pütürleri geliyorsa çırpma işlemini devam ettirmemiz gerekir. Karışıma süt ve yağı da ilave ederek bir süre daha çırpma işlemini devam ettirmeliyiz. Daha sonra elemiş olduğumuz un vanilya ve kabartma tozu karışıma eklenerek tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırılır. Kuru malzemeleri eleyerek ekledikten sonra çırpma işlemi yapmıyor olmamız gerekiyor eğer çırparak karıştırırsak yumurta ve şeker söner yapış yapış bir kekimiz olur. Yağlamış olduğumuz kek kalıbına karışımın bir yarısı dökülür. Çikolatalar sıcak suya oturtulmuş başka bir kabın içinde benmari usulü eritilir. Kalan karışıma benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekledikten sonra tekrar tahta kaşık yardımı ile alttan üste doğru çikolatanın harca iyice yedirilmesini sağlarız, çikolatalı karışımı da kalıbın üzerine döktükten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirme işlemine başlayabiliriz. Fırınımız mutlaka önceden 180 derecede ısıtılmış olmalı ve ilk yarım saat fırının kapağını kesinlikle açmamalıyız. 30 dakikalık süre dolduktan sonra kekin orta kısmına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Kürdana bulaşmıyorsa pişmiş demektir.
" } ] }